הזדקנות מלווה בהידרדרות של תפקודים גופניים ודלקת, מה שתורם לרגישות גבוהה יותר למחלות. החוקרים הראו כי רגישות למחלות משתנה עם שינויים במיקרוביוטה המושפעים מתזונה. התזונה הים תיכונית נחשבת לבריאה. בפרויקט ה-NU-AGE, החוקרים בדקו האם התערבות של שנה עם תזונה ים תיכונית יכולה לשנות את המיקרוביוטה של המעי ולהפחית את הנטייה לחלות.
עוד בעניין דומה
החוקרים אפיינו את המיקרוביוטה של המעי ב-612 נבדקים ללא נטייה לחלות ועם נטייה לחלות בחמש מדינות באירופה (בריטניה, צרפת, הולנד, איטליה, פולין) לפני ואחרי התערבות של תזונה ים תיכונית למשך 12 חודשים.
תוצאות המחקר הראו כי היצמדות לתזונה ים תיכונית היתה קשורה לשינויים ספציפיים במיקרוביום. החוקרים מצאו כי מדדים מסוימים שמראים על ירידה בנטייה לחלות נמצאו במבוגרים לאחר ההתערבות, וכן נצפה שיפור קוגניטיבי, בעוד שנמצא קשר שלילי בין תזונה ים תיכונית למדדי דלקת, ביניהם חלבון מגיב C ו-IL-17.
החוקרים מצאו כי מיקרוביום ששונה לאחר שינוי התזונה היה קשור לעלייה בייצור חומצות שומן עם שרשראות קצרות/branced ובירידה בייצור של חומצות מרה משניות, p-cresols, אתנול ו-CO2.
החוקרים סיכמו כי ממצאי המחקר מצביעים על כך ששינוי תזונתי יכול להוביל לשינויים במיקרוביוטה ולקדם תהליך הזדקנות בבריאות איתנה יותר.
מקור:
Tarini Shankar Ghosh et. al (2020) Gut http://dx.doi.org/10.1136/gutjnl-2019-319654
תגובות אחרונות